maanantai 9. marraskuuta 2009

Ihmismallin valaisu

Hóla Cojones!

Realisoin hetki sitten digitarvike.fi:stä Manfrotton sateenvarjopidikkeen sekä sateenvarjon, jonka merkkiä en edes muista. Finanssien ollessa hieman heikossa jamassa ei ollut varaa sijoittaa enää erilliseen salamaständiin, joten sen virkaa toimittaa pokkariajoiltani jäänyt "kolmijalka". Se on sitaateissa, koska jo tuo laadukas pidike painaa yksistään lähes yhtä paljon kuin tuo keijukaisten kokoama tripodhärpäke. Sateenvarjoa, salamaa ja pidikettä se kuitenkin tuntuu jaksavan kannatella, joten olkoon virassaan toistaiseksi.

Viikonloppuna olisi kuvattavana eräät häät, joita silmällä pitäen nuo varusteet ostin. Siispä tänään suuntasin muotitietoisen kaverini luo ja YYA-sopimuksen hengessä toteutimme noin parituntisen kuvaussession. Ensimmäinen tunti meni oikeaa valon paikkaa etsiessä, joten tehokasta kuvausaikaa oli noin tunti. Tarkoituksena oli harjoitella salaman käyttöä sontikan kanssa, jotta tosipaikan tullen olisi hieman ymmärrystä siitä, miten ihminen kannattaa valaista. Ekoiksi tämän tyylin kuviksi pidän tuloksia melko onnistuneina, vasemmalla olisi tietenkin voinut olla refle varjoja pehmentämässä, mutta varjojen muodostuistahan tässä oltiinkin oppimassa.

Alla on valikoitu parhaimmisto kuvasadosta. Pikkukuvat näyttävät huonolta, koska ne on pienennetty HTML:n width ja height -ominaisuuksilla. Kertokaa parempi tapa luoda tänne galleria, kuin linkittää kuvat suorasti HTML:llä >.<

Kiitokset singahtavat mallin suuntaan!







P.S, Saa muuten kommentoida miten onnistui, mitä voisi korjata ja niin edelleen.

5 kommenttia:

  1. Hyvältähän nuo valot näyttää! Varjot ei oo liian tummia valoisimpiin kohtiin verrattuna ja silmät (sekä niiden väri) erottuu hyvin muutamasta otoksesta!

    Oletettaen että tässä on käytetty vaan yhtä salamalaitetta heijastinvarjon kanssa? Vai onko sulla ollu myös toi runkosalama käytössä tässä?

    VastaaPoista
  2. Jep, yksi SB-600 110cm sateenvarjon läpi ammuttuna. Irtosalama on kylläkin trigattu laukeamaan rungon oman salaman välähdyksestä, mutta tuon "esivälähdyksen" ei pitäisi näkyä kuvissa muuten kuin heijastavista pinnoista.

    VastaaPoista
  3. runkosalamaan on mahdollista hommata tollanen välikappale ---> http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=18968

    VastaaPoista
  4. D80 rungossa ainaki voi määrittää ite salamagroupin salamoiden tehot erikseen, rungon omaankin salamaan voi kytkee TTL:n tai sit "--", jolloin sen vaikutus kuvaan pitäis olla lähes olematon. Pitää sit ostaa kerrasta kunnon salamatriggerit kun on taas varaa sijoittaa :)

    VastaaPoista