tiistai 29. joulukuuta 2009

Tuotekuvauksen ilot

Luin pari päivää sitten valaisun raamattua (http://strobist.blogspot.com/) ja totesin, etten tiedä valaisuvarusteideni käytöstä juuri mitään hyödyllistä. Käytössäni on siis Nikon SB-600 salama sekä 110cm läpiammuttava sateenvarjo, tämä komeus on kiinnitetty maailman surkeimpaan kolmijalkaan manfrotton palikalla, joka itse asiassa maksoi enemmän kuin jalusta. Luultavasti se myös painaa enemmän. Mitään triggereitä en omista, vaan laukaisen salaman Nikonin erinomaisella CLS-ominaisuudella (= rungon omalla salamalla). Toisin kuin jotkut luulevat, rungon oman salaman välähdys ei vaikuta lopputulokseen muuten kuin kiiltävistä pinnoista heijastuvana valopisteenä, varsinaiseen valotukseen sillä ei ole osuutta.

Alla on tämän päiväisten valaisutreenien tulokset. En saanut suoraan edestä ammutulla salamalla mitenkään hyväksyttävän näköistä tulosta, joten siirsin sen takaoikealle ja heijastelin sitten pullojen kylkiin kahdella valkoisella pahvilla valoa ja heijastuksia. Jotta ei aivan alkoholistiksi luultaisi, heitin kameran eteen hieman muitakin kohteita kuin alkomahooleja. En näemmä laittanut tähän esille kuin tuon rannekellon, mutta kuvasin myös viinamittaa (sehän ei liity alkoholiin mitenkään...) ja paria muuta pikkuesinettä. Hienoimmin noissa valoissa kuitenkin toimivat pullot. Taustana toimi punainen sohva, jonka päälle heitin sinisen huovan jolla sainkin mielestäni onnistuneen värimaailman pariin kuvaan. Tietenkin mukana on myös aina yhtä loistava sininen-oranssi -värikontrasti. Mitään erikoisia muokkauksia kuviin ei ole tehty, säädetty on oikeastaan vain valotusta ja parissa kuvassa värejä.

Viimeisenä on vielä kuva käyttämästäni set upista, mikäli se jota kuta kiinnostaa. Huomatkaa hienosti sontikan päälle viskattu tiskirätti, jolla sain taustaan gradientin!


2 kommenttia:

  1. Ihan pätevän näköstä meininkiä! Rauhallista ja tasaista valoo. Sininen tausta toimii. LOL-pullo säväyttää eniten.

    VastaaPoista